Uspješna sezona za triljsku Turističku zajednicu

Autor/ica
Objavljeno: 29 prosinca, 2017
trilj

Izvor: TZ Trilj

Turistička sezona se polako bliži kraju te se zbrajaju rezultati još jednog ljeta u Hrvatskoj.

Svugdje se bilježi porast broja dolazaka i noćenja, mediji pišu o rekordnom broju turista, ugostitelji zbrajaju zaradu, apartmani i hoteli su puni, a pozitivnim podacima može se pohvaliti i Trilj.

Prema podacima koje nam je dostavila triljska Turistička zajednica, u Trilju je do 1. prosinca 2017. studenoga ostvareno 22 077 noćenja, što je za 48 posto više turističkih noćenja nego lani za isti period, te 5647 dolazaka što je 100 posto više u odnosu na prethodnu godinu za isti period kada je zabilježeno 2787 dolazaka. Od sveukupnog broja dolazaka 60 posto je bilo stranih gostiju, a od ukupnog porasta broja noćenja čak 73 posto otpada na strane turiste, dok je broj dolazaka domaćih turista porastao za 20% u odnosu na 2016. godinu.

Preostaje nam jedino se zapitati jeli ovaj porast rezultat dobrog marketinga, novih infrastrukturnih i turističkih projekata, afirmacije Trilja kao poželjne destinacije na turističkoj karti Hrvatske ili pak raste broj ‘tranzitnih turista’ koji u Trilju samo prenoće na putu do neke druge turističke destinacije.

Tijekom posljednjih nekoliko godina Turistička zajednica grada Trilja putem javnih poziva Hrvatske turističke zajednice dobila je nepovratna sredstava za sufinanciranje raznih programa u svrhu poboljšavanja turističke infrastrukture i atraktivnosti destinacije. Ove godine TZG Trilja iskoristila ih je za projekte postavljanja signalizacije za lokalitet ‘Rimska cesta’ i poučno –tematsku stazu- ‘Put bunara, ‘Vrpolje’ čime se lokaliziralo, uredilo i označilo 13 bunara, lokvi i čatrnja. Staza je biciklističko – pješačkog karaktera, a start i cilj je zaštićeno kulturno dobro RH ‘Lokva’ u Vrpolju. U sklopu natječaja HTZ, Turistička zajednica grada Trilja je ostvarila i opremanje ureda terminalom eVisitor sustava radi lakše komunikacije i adekvatne pomoći pri prijavi i odjavi gostiju iznajmljivača s triljskog područja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh