svabo

Uspješno održan Festival znanosti Trilj

Autor/ica
Objavljeno: 14 travnja, 2014
festival_trilj_znanstigre06

Foto: Duje Jozić

Posljednjeg dana trodnevnog Festivala znanosti Trilj, u subotu, 12. travnja, na obali rijeke Cetine održane su radionice pod nazivom ‘Znanstvene igre’.

U igrama je sudjelovalo mnoštvo građana, koji su odmjerili snage u disciplinama: Utrke brodova, Rušenje čunjića, Potezanje vakumske kugle i drugima. Posebnu pažnju posjetitelja Festivala privuklo je prelijetanje 84 godine starog aviona ‘Polikarpov’. Vratolomije iskusnog pilota i vlasnika aviona Matka Raosa s divljenjem su gledali i mladi i odrasli.

Festival znanosti Trilj održan je u okviru 12. Festivala znanosti, koji se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održavao u 15 hrvatskih gradova. Festival u Trilju organiziran je u suradnji s Organizacijskim odborom Festivala u Splitu, a zatvaranje je upriličeno u subotu navečer u Splitu, na zanimljivom Astro partiju.

Organizacijski odbor Festivala znanosti Trilj zahvaljuje svima koji su sudjelovali i doprinjeli održavanju Festivala u Trilju, uz poruku kako se svi skupa vidimo sljedeće godine na istom mjestu.

Fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh