TOMMY mel

Uspješno održano 10. izdanje In Memoriam Branimir Vugdelija

Autor/ica
Objavljeno: 27 kolovoza, 2022
naslovna

foto/tekst: Stipe Bilokapić

Prošli vikend, u subotu, 20.08.2022., pred nešto više od 300 posjetitelja održano je 10. izdanje festivala In Memoriam Branimir Vugdelija.
Nešto što je započelo spontano, kao odavanje počasti prijatelju i kolegi koji nas je prerano napustio, s vremenom se pretvorilo u festival koji već 10 godina u ‘Branin grad’ dovodi odličnu metal glazbu.
Ove godine, jubilarno 10. izdanje festivala otvorile su domaće snage, The Countess. Već na samom početku njihovog nastupa publika se pojavila u prvim redovima i ‘gurala’ mladi sinjski bend cijelo vrijeme. Nakon njih na binu dolaze zadarski Arises koji svojom energijom nikoga ne ostavljaju prekriženih ruku, a tako je bilo i u subotu. Ako imate priliku, njihov live nastup je nešto što morate doživjeti.

Phantasmagoria je bio treći bend ovogodišnjeg Memorijala, kultni gothic rock sastav koji u svojoj biografiji ima nastupe na najvećim metal festivalima i sa zvijezdama kao što su Iggy Pop, 69 Eyes ili T ype O Negative. Nastup na Memorijalu bio im je prvi u Sinju, a sve je još malo posebnije ako znamo da je Brane jedno vrijeme s njima svirao bass gitaru.
Često je T omi, frontmen Phantasmagorie spominjao Branu i gledao u Branin lik nacrtan na velikom platnu iznad bine. Posebna emotivna strana ovog festivala se nikako ne može sakriti, a ruku na srce, nitko to niti ne želi.
Nešto poslije ponoći, na binu dolaze oni, Embrio. Nakon godina pauze, okupili su se kako bi na Memorijalu, svom Brani i okupljenoj publici poklonili nešto više od 90 minuta legendarnih pjesama i jako dobre svirke. Cijelo vrijeme nastupa publika je pjevala uglas s Perom (Petar
Radović), koji je i sam u jednom trenutku publici priznao kako obožava trenutke kada od njihovog pjevanja ne čuje bend.

Organizatori festivala, udruga UPSUS i Josip Marković Boza, izrazili su zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem festivala i nadaju se barem ponoviti sve ovo iduće godine.

ferata@ferata.hr
0997370409