Banner CORE HIT RADIO

Uspješno završena 9. Međunarodna specijalna izložba OrniSinj

Autor/ica
Objavljeno: 22 studenoga, 2022
izlozba ptica

U Sinju je ovoga vikenda, u organizaciji Udruge za uzgoj i zaštitu ptica Dalmatia iz Sinja, uz podršku Hrvatskog ornitološkog saveza, uspješno održana međunarodna izložbu ptica, 9. Specijalka faune, križanaca i fringilida OrniSinj 2022.

Najbolji uzgajivač izložbe je Dean Bajami iz Udruga Dalmatia Sinj. Drugoplasirani je Duško Mlađarac Erceg, a trećeplasirani Krešimir Markić, obojica Udruge Dalmatia Sinj.

Najbolji uzgajivač lipokromskih kanarinca: Vinko Maras, Split,
najbolji uzgajivač kanarinaca Stasa: Dario Kostanjšek, Zagreb,
najbolji uzgajivač egzotičnih ptica Zdenko Sabo, Rijeka,
najbolji uzgajivač češljugara Dean Bajamić, Sinj Dalmatia,
najuspješni izlagača zeledura Hrvoje Čatipović, Omiš,
najuspješni uzgajivač Čižaka Nedjeljko Plazibat: Sinj Dalmatia,
najuspješni uzgajivač Zimovki Davor Skejić, Zagreb,
najuspješni uzgajivač hibrida Srđan Periš, Sinj Dalmatia.

Za sudjelovanje na natjecanju dodijeljen je trofej ‘In memoar on Paulo Gregorutti’, u čast velikog zaljubljenika u ptice, vrhunskog svjetskog suca i nadasve gospodina koji je bio najveći prijatelj cijele Udruge Dalmatia i koji istinski volio doći u cetinski kraj i uživati u društvu zaljubljenika u ptice i izložbi.

Paolo Gregorutti

Trofej je osvojio član Udruge Dalmatia Sinj Tomislav Filipović Grčić za pet najboljih ocijenjenih ptica u kategoriji Češljugari. Trofej je uručila Antonela Gregorutti, kći Paula Gregoruttija  na izložbi koja je održana u Udinama. Antonela Gregorutt najavila je svoj dolazak na izložbu ptica u Sinju, koja bi se trebala održati iduće godine, kako bi vidjela zbog čega je njen otac iz Udina, iako starije životne dobi i sa zdravstvenim problemima, stalno dolazio u Sinj.

Najbolja ptica izložbe je ženka Čižka Bruna Petruccija, Udine Italija, drugoplasirana ptica je pustinjska zeba Roberta Buttola, a trećeplasirana je Ahat češljugar Daria Kostanjšeka.

Nagrade najupsješnijim uzgajivačima uručio je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Organizatori ističu da je posjet izložbi bio iznad očekivanja, što ne čudi s obzirom na to da je izložba u Sinju treća po veličini u Europi po broju izloženih divljih ptica.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh