tramax

Usred bijela dana provaljeno u stan u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoza, 2019

Prije tri dana, točnije 9. kolovoza provaljeno je u stan u centru Sinja iz kojega su ukradeni novac i zlato. O ovom događaju nismo izvještavali javnost. Zašto? Zato što od policije nismo dobili nikakvu informaciju.

Naime, jedna sugrađanka, čiji su podaci poznati redakciji, upozorila nas je da se u petak, 9. kolovoza u centru Sinja, točnije na Bazani između 11 i 12 sati, dogodila provala u stan i krađa te da je događaj prijavljen policiji. Prema njenim riječima, istoga dana susjedi su primjetili nepoznatu osobu kako se kreće oko zgrade. Dva dana prije toga, tvrdi naša sugrađanka, i na njena vrata je pozvonio muškarac nudeći joj kalendar, a ona vjeruje kako je zapravo planirao provalu i u njen stan te da je prodaja kalendara bio način da provjeri ima li ikoga u stanu.

Kako bismo o događaju dobili više informacija te saznali zbog čega mediji nisu bili informirani o tome, nazvali smo Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Službenica Željka Radošević potvrdila nam je da je provaljeno u stan te da je izvršena krađa.

‘Dana 9. kolovoza, tijekom dana provaljeno je u stan na području Sinja te su otuđeni novac i nakit. U tijeku su traganje za počiniteljem i kriminalističko istraživanje’, kazala je Radošević.

Na pitanje zašto mediji informaciju o događaju nisu dobili na vrijeme, Radošević je odgovorila kako prilikom provale nije pričinjena velika materijalna šteta te da informacije o događajima u kojima nije pričinjena velika materijalna šteta ne objavljuju u dnevnom izvješću koje policija šalje medijima.

Radošević nam je kazala i kako je policija prije nekoliko tjedana, nakon učestalih provala u stanove i krađe na području Splita, uputila upozorenje građanima u kojem daju niz savjeta i pozivaju na suradnju.

Između ostaloga policija poziva građane da, ukoliko uoče sumnjive osobe u svojim zgradama, u blizini kuća, odnosno mjesta stanovanja, o tome bez odgode obavijeste policiju pozivom na broj 192. Također, policija građane savjetuje da se tim osobama ne obraćaju i ne ulaze s njima u sukob zbog vlastite sigurnosti, već da pozovu policiju te, ukoliko je moguće, pokušaju upamtiti njihov osobni izgled, odjeću i eventualno predmete koje nose sobom.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh