REMAX

Muzej Sinjske alke predstavljen na prestižnoj međunarodnoj konferenciji ‘Najbolji u baštini 2019’

Autor/ica
Objavljeno: 6 listopada, 2019
barhanovic

Na ovogodišnjoj prestižnoj međunarodnoj konferenciji ‘Najbolji u baštini / The Best in Heritage 2019’ održanoj u Dubrovniku od 25. do 27. rujna 2019.g., u prekrasnom ambijentu dubrovačkog Kazališta Marina Držića, među sudionicima se svjetskoj kulturnoj sceni predstavio i Muzej Sinjske alke.

Pružajući sveobuhvatan pregled najbolje prakse u svijetu, prezentirana su 42 muzejska, baštinska i konzervatorska projekta nagrađena u protekloj godini s pet kontinenata, odabrana među čak 300 laureata, s oko 50 međunarodnih i nacionalnih programa nagrađivanja.

Trodnevni skup održan je na engleskom jeziku te se sastojao od dva programa, specijalizirani IMAGINES, na kojem su se predstavili laureati vezani uz upotrebu novih tehnologija i multimedije (mobilne aplikacije, web – stranice, animacije i sl.), dok su u središnjem programu bili predstavljeni veći, složeni institucionalni projekti, sa svih područja javne memorije (od umjetničkih do arheoloških muzeja, od muzeja budućnosti do muzeja okoliša i muzeja zajednice, te civilnih projekata) i tipova praksi (od državnih obrazovnih programa do konzervacijskih projekata i projekata zaštite).

Muzej Sinjske alke u središnjem programu prezentirao je kustos Tomislav Barhanović, a konferencija je završena još jednim uspjehom, nagradom ‘Exellence club member 2019’, te se tako Muzej našao među nekolicinom odabranih od sveukupnog broja prezentiranih.

Konferencija je organizirana u partnerstvu s Europom Nostrom (uz podršku programa Kreativna Europa), Međunarodnim vijećem muzeja (ICOM), s podrškom grada Dubrovnika, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, te pod sponzorstvom tvrtki Meyvaert Glass Engineering i Exponatec Cologne. Lokalni partneri bili su Dubrovački muzeji.

barhanovic

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh