Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Uzvratni posjet učenika iz Brescie Sinju i Franjevačkoj gimnaziji

Autor/ica
Objavljeno: 21 studenoga, 2023
franjevacka

Tekst/Foto: M. Malovan

Od nedjelje 19. studenoga do 26. studenoga učenici i nastavnici iz talijanskog grada Brescie boravit će u uzvratnom posjetu Sinju i kolegama u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji.

Nastavak je to suradnje dviju škola partnera Liceo Luzzago iz Italije i Franjevačke kl. gimnazije iz Sinja  koje su se međusobno obvezale godišnje organizirati jednu učeničku razmjenu na relaciji Hrvatska –Italija. Prošlogodišnje iskustvo razmjene bilo je vrlo korisno za učenike i nastavnike obiju škola, prije svega zbog raznovrsnog kulturnog i edukativnog programa koji se sastojao od brojnih radionica, posjeta važnim lokalnim gospodarskim subjektima i kulturnim ustanovama…

Ovogodišnji odlazak učenika Franjevačke gimnazije krajem listopada to pozitivno iskustvo je još jednom potvrdilo. Učenici i njihovi nastavnici s obje strane vrlo su srdačno primljeni od strane domaćinskih obitelji, pa čak i na razini službenog posjeta gradskih uprava, što za sebe govori o ozbiljnosti u pristupu i organizaciji kulturne razmjene.

Naši mladi gosti iz Brescie za vrijeme svoga boravka u Sinju imati će priliku pohađati nastavu,  posjetiti sve naše važnije lokalne i šire krajinske i regionalne  kulturne znamenitosti, te sudjelovati u zanimljivim radionicama. Ovim putem se zahvaljujemo svim kulturnim ustanovama na području grada Sinja kao i gradskoj Upravi na otvorenosti, na pomoći i suradnji. Posebnu zahvalnost iskazujemo Franjevačkom samostanu na svesrdnoj organizacijskoj pomoći! Naši će mladi gosti iz Italije također posjetiti i nekoliko zanimljivih gospodarskih subjekata a posjet će završiti cjelodnevnim izletom u Dubrovnik, u ovogodišnju nagrađenu  destinaciju hrvatskoga turizma.

Mladim gostima iz Italije  i njihovim pratiteljima želimo ugodan boravak u našem Gradu Sinju i da se ovo prijateljstvo i druženje protegne na još mnoga desetljeća.

ferata@ferata.hr
0997370409