banner stozer cz sinj

Uzvratni posjet župana Blaženka Bobana kardinalu Vinku Puljiću

Autor/ica
Objavljeno: 11 veljače, 2020
boban puljic

Izvor: www.dalmacija.hr

Na poziv uzoritog kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita Vrhbosanskog, župan Blaženko Boban, zamjenik župana Luka Brčić i ravnatelj županijske agencije RERA, Jozo Sarač su, u ponedjeljak na Stepinčevo uzvratili posjet kardinalu koji je krajem prošle godine boravio u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Tom prigodom potpisan je ugovor između Splitsko-dalmatinske županije i Nadbiskupskog sjemeništa ‘Petar Barbarić’ iz Travnika, te je uručen ček za pomoć u obnovi doma za starije svećenike Vrhbosanske nadbiskupije.

Susretu s kardinalom Puljićem i njegovim suradnicima u Nadbiskupskoj rezidenciji, uz župana Bobana i njegove suradnike, nazočili su i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, te predstavnici Gradova i Općina Republike Hrvatske: Belišće (zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković), Lovas (načelnica Tanja Cirba i njezin zamjenik Ivan Mujić), Tovarnik (načelnica Ruža Veselčić Šijaković), Drenovci (načelnik Jakša Šestić i ravnatelj knjižnice Goran Pavlović), Gunja (načelnik Anto Gutić), Petrijevci (načelnik Ivo Zelić), Pakoštane (zamjenik načelnika Josip Klarić) i Stari Jankovci (načelnik Dragan Sudarević).

Na susretu su također sudjelovali predstavnici tvrtki: Tim–Kabal iz Zagreba (vlasnik Ivan Topčić), Mundus Viridis iz Vrbovca (vlasnik Ivić Pašalić) i Vinkoprom iz Vinkovaca (vlasnik Vladimir Raguž i Stanislav Raguž) te zaklade Rhema iz Zagreba (predsjednica Mirjana Topčić i Ksenija Pašalić) kao i direktorica plinare Istočne Slavonije Marija Ratkić.

Uz kardinala Puljića na susretu sudjelovali su: gospodin Antun Ivanković, generalni vikar i ekonom Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić i preč. Vladimir Pranjić te rektori spomenutih Sjemeništa u Sarajevu i Travniku preč. Zdenko Spajić i preč. Željko Marić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh