BANNER FERATA

Večeras otvaranje manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’

Autor/ica
Objavljeno: 12 srpnja, 2019

Večeras, 12. srpnja u 20 sati i 30 minuta na Trgu Kralja Tomislava upriličit će se otvaranje manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2019.’

Program ovogodišnjih ‘Dana Alke i Velike Gospe’ počet će u 19 sati i 30 minuta kada će se u crkvi Gospe Sinjske održati koncert klasične glazbe, kojeg su organizirali Samostan Gospe Sinjske i Turisitčka zajednica grada Sinja.

U 20 sati i 30 minuta na Trgu Kralja Tomislava – popularnoj sinjskoj Pijaci upriličit će se svečano otvaranje manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’. Uz predstavnike Grada Sinja i Gradskog vijeća, u programu će sudjelovati Gradska glazba Sinj i Sinjske mažoretkinje.

Nakon svečanog otvaranja, od 21 sat i 30 minuta Sinjsko pučko kazalište u Alkarskim dvorima izvest će predstavu ‘Alkarska nevista’ – povijesno-scenski spektakl autora Igora Knižeka. Riječ je o predstavi koja je premijerno izvedena u prošlogodišnjim ‘Danima Alke i Velike Gospe’, a prema riječima predsjednika sinjskih kazalištaraca Željka Viculina, predstava ove godine ide u proširenom izdanju. Naime, glumcima Sinjskog pučkog kazališta, alkarskim momcima i Udruzi reraša i guslara pridružit će se Kliški uskoci, članovi Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD Glavice, KUD Brnaze, KUD Hrvace i KUD Dicmo.

Program manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2019.’ u cijelosti pročitajte OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh