banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Večeras predstavljanje knjige ‘Regija kao treća Jugoslavija’

Autor/ica
Objavljeno: 14 svibnja, 2019

Večeras, 14. svibnja s početkom u 20 sati u Alkarskim dvorima održat će se predstavljanje nove knjige novinara i publicista Tihomira Dujmovića ‘Regija kao treća Jugoslavija’.

Riječ je o knjizi u kojoj Dujmović na 240 stranica, zanimljivim tekstovima i ilustracijama, postavlja pitanje: Živimo li mi uopće u hrvatskoj državi ili funkcioniramo kao komad regije u okviru institucionalno povezanog prostora bivše Jugoslavije? Uz autora knjigu će predstaviti saborski zastupnik Miro Bulj te predsjednik Udruge 4+ Miljenko Marić, koja je i organizator sinjske promocije ove knjige.

Gostujući u programu Hit radija, Miljenko Marić je kazao:

‘Knjiga govori o tome kako se Hrvatsku kao novu članicu Europske unije i kao nezavisnu i samostalnu državu zapravo ponovno vraća u okvir u kojem je bila, a to je regija. Nekad se to zvalo zapadni Balkan, sad se promijenila terminologija, ali ostala je ista teza, a to je da mi kao narod i kao država pripadamo ili bi trebali pripadati teritoriju bivše Jugoslavije’, kazao je Marić.

Miro Bulj kazao je kako se Dujmović, postavljajući pitanje što se krije pod regijom, osvrće na sve segmente života našeg naroda i dolazi do odgovora da se tu krije područje bivše Jugoslavije, izuzev Slovenije, gdje najdominantniju ulogu igra Beograd.

‘Građani to vide svakodnevno na brojnim primjerima. I mi imamo primjer u našem gradu, gdje je dugo predstavljana Mlekara Sinj koja je u biti fiktivna i otvorena je samo da bi se otvorilo tržište za izvoz srpskog mlijeka u Hrvatskoj i Europskoj uniji. U ovoj knjizi Tihomir Dujmović na jednostavan način daje odgovore na brojna pitanja i bilo bi dobro da naši građani u što većem broju dođu na predstavljanje’, kazao je Miro Bulj.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh