semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Vedran Ugrin i Ivan Grčić pobjednici 5. Cetina Adventurea

Autor/ica
Objavljeno: 7 lipnja, 2015
Cetina Adventure

Foto: Ante Botić i Nikola Belenčić

Sinjani Vedran Ugrin i Ivan Grčić pobjednici su 5. pustolovne utrke Cetina adventure race, a spomenuti su ujedno članovi drugog tima organizatora utrke Cetina Adventure.

Stazu dugu 130 kilometara, koja se sastojala od četiri discipline: brdsko trčanje s orijentacijom (Trekking), kretanje u kanjonu s plivanjem i skokovima u vodu (Canyoning), vožnja brdskog bicikla (MTB) i veslanjem kajaka (Kayaking). pobjednici su svladali za 8 sati i 42 minute.

“Preumorni smo, ali presretni. Snašli smo se bolje na domaćem terenu i tako uz malo sreće došli prvi do cilja. Bile su dvije ekipe ispred nas, ali su pogriješili pravce kod Perućkog jezera i mi smo to iskoristili. Ovaj teren poznajemo u dušu jer tu se pripremamo. Teško je izdvojiti koja je dionica bila najteža, svugdje je vladala paklena vrućina, ali na kraju se isplatilo”, kazali su Ivan Grčić i Vedran Ugrin.

Drugi na cilju bili su Ante Pešić i Duje Lekšić iz omiške Stare pojate s vremenom 8 sati 58 minuta, dok je treće mjesto pripalo solinskom dvojcu Marko Herman i Ante Ercegović.

Utrku je počelo 12 timova, a na cilj je stiglo njih 6, dok su ostali odustali. Ova utrka je inače najdulja pustolovna utrka u Hrvatskoj. Start i cilj bio je ispred sinjskog Doma mladih, a ruta je bila preko Sutine, Plišivice, Zelova, Peruće prema Vrdovu i povratak u Sinj.

Zanimljivo i neizvjesno bilo je i na utrci „Gradski izazov Cetina adventure“ – urbana pustolovna utrka. Ova utrka sastojala se od traženja zadanih točaka na mapi grada Sinja koje su bile raspoređene na važnijim kulturnim i znamenitim mjestima u gradu gdje je trebalo rješavati zadatke na svakoj od točaka. Zadaci su se sastojali u snalaženju, brzini, razmišljanju i fizičkoj sposobnosti natjecatelja. Ova trka imala je tri kategorije i to za djecu, za žene i za muškarce.

U kategriji žena najuspješnija je bila Lucija Križanac, drugo mjesto osvojila je Jelena Gugić Boko, dok je treća u cilju bila Anđela Bašić. Pobjedu u kategoriji muškaraca odnio je Ante Bubić, drugo mjesto pripalo je Božidaru Milanoviću, dok se na treće mjesto plasirao Vitomir Šimleša.

Iznimno zanimljivo bilo je u kategoriji djece. Svi oni su željeli starijima pokazati svoju snalažljivost i brzinu. Međutim, ono što je bilo na samom cilju vrijedi posebno istaknuti. Tri mlade Sinjanke inače članice mlađih uzrasta ŽRK Sinj, Nina Boban, Gabriela Pavić i Ana Kokot Živalj zajednički su ušle kao prve u cilj. Kao razlog ovakve odluke bio je u tome da svojim kolegicama i trenerima u klubu pokažu opće poznato zajedništvo i prijateljstvo i na ovaj nesvakidašnji način. Iza njih na drugom mjestu plasirao se Moreno Gotovac, dok je treće mjesto zauzela Karla Kuštre.

Na ovoj utrci sudjelovalo je 60 natjecatelja, a organizirali su je klub avanturističkih sportova Cetina adventure uz potporu Turističke zajednice Grada Sinja, Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije.

Cetina adventure, mladi

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh