Vidalina i Markulin: Brigom za starije odgajamo mlade

Autor/ica
Objavljeno: 19 travnja, 2021
vidalina markulin

Kandidati Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Sinj za gradonačelnika Sinja Igor Vidalina i zamjenika gradonačelnika Hrvoje Markulin uputili su priopćenje za javnost u kojem ističu kako je važan dio HDZ-ovog predizbornog programa briga za umirovljenike i starije.

‘Dostojanstvena starost umirovljenika i život dostojan čovjeka je ljudska obaveza i briga koju moramo ispratiti s velikom pažnjom. Umirovljenici su generacije prije nas, naši roditelji, djedovi i bake prema kojima smo dužni pokazati odanost i zahvalnost.

Cilj nam je boljom komunikacijom i informiranošću unaprijediti suradnju s udrugama umirovljenika, osigurati poboljšanje prostornih i materijalnih uvjeta u kojima djeluju.

Osigurat ćemo i sukreirati programe za njihove aktivnosti: druženja, posjete kulturnim i sportskim manifestacijama, vjerskim odredištima.

Vlada Republike Hrvatske i predsjednik Andrej Plenković su Odlukom o Covid dodatku za umirovljenike pokazali odgovornost i senzibilitet na čemu im zahvaljujemo. Covid dodatak će obuhvatiti više od 800.000 umirovljenika, a ukupan iznos koji će biti isplaćen je oko 600 milijuna kuna.

I mi ćemo nastavit s isplatom božićnica za umirovljenike i nezaposlene, uz povećanje iznosa. Osigurat ćemo i isplatu uskrsnice što do sad nije bio slučaj.

U mandatu nastavit ćemo s projektima namijenjenim jačanju kapaciteta organizacije civilnog društva – projekt Zaželi koji za cilj ima pomoći krajnjim korisnicima u nepovoljnom položaju i zapošljivosti žena, odnosno njihovom socijalnom uključivanju u rad i društvo. Projekt Zaželi ćemo kandidirat i realizirat putem Europskog socijalnog fonda plus (ESF plus).

Ne zaboravimo da brigom za starije generacije odgajamo mlade!

GO HDZ-a SINJ
Igor Vidalina, kandidat za gradonačelnika Sinja
Hrvoje Markulin, kandidat za zamjenika gradonačelnika Sinja’

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh