HEP Hrvatska

Volonterski projekt ’72 sata bez kompromisa’ ponovo u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 7 rujna, 2019
sata

U Sinju će se i ove godine održati volonterski projekt ’72 sata bez kompromisa’. Prijave za sudjelovanje počinju uskoro, a organizatori ističu da su im svaka pomoć i podrška dobrodošli.

’72 sata bez kompromisa’ je međunarodni volonterski projekt za mlade koji potiče na volontiranje te promiče solidarnost, zajedništvo i kreativnost.

Korijeni ovog projekta potječu iz Njemačke, 2001. godine iz koje se proširilo na desetke država u Europi. U Hrvatskoj se počeo provoditi 2014. godine na inicijativu Studentskog katoličkog centra iz Splita, a u Sinju se provodi od 2016. godine.

sata

Četvrtu godinu za redom mladi Sinjani će ujediniti snage tijekom tri dana, od 17. listopada do 20. listopada 2019. godine. Svoje vrijeme i sposobnosti staviti će u službu siromaših, potrebitih i onih koji su isključeni iz društva kroz različite akcije – ekološku, kreativnu, pomoć socijalno osijetljivim skupinama te prikupljanje humanitarne pomoći.

Projekt će početi u četvrtak, 17. listopada svetim misnim slavljem u 18 sati u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, nakon čega će biti raspodijela volontera po akcijama. Završnica projekta biti će u nedjelju, 20. listopada Svetom misom u 11,30 sati u Crkvi Čudotovorne Gospe Sinjske.

sata

Svi koji su ztainteresirani za sudjelovanje u projektu trebaju se prijaviti na službenoj stranici www.72sata.hr. Prijave će biti otvorene od 17. rujna, a sve ostale informacije mogu se dobiti putem Facebook stranice ’72hBezKompromisa – Sinj’.

Volonteri uključeni u projekt zahvaljuju svima koji su ih podržali kroz donacije, sponzorstvo, ustupanjem svoga slobodnog vremena, talenata, prostora za druženje, ljubavi prema gradu i mladima, kako bi se ovaj projekt ostvario i ovu godinu, da mlađe generacije iskuse nešto potpuno novo što će im pomoći da se duhovno izgrade. I dalje im je svaki oblik pomoći dobrodoša, pa svi koji mogu i žele pomoći mogu im se obratiti putem službenih stranica.

sata

‘Tko pomaže drugima, uviđa da na taj način biva i sam pomognut; to što može pomoći drugome nije njegova zasluga ili postignuće. To je dužnost milosti.’ (Benedikt XVI)

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh