fruhwald

Vrlička djeca predstavnici SDŽ na Vinkovačkim jesenima

Autor/ica
Objavljeno: 14 rujna, 2021
vrlicka djeca

Raskoš tradicije i običaja obilježio je jubilarnu 50. obljetnicu Dječjih vinkovačkih jeseni koje su se odvijale u sklopu 56. Vinkovačkih jeseni.

Dječja folklorna skupina KUU Milan Begović imala je čast predstaviti kulturnu baštinu svoje Vrlike, a samim tim odabrani su i kao predstavnici Splitsko-dalmatinske županije.

Na Međužupanijskoj smotri dječjih folklornih skupina 11.rujna u subotu, nastupali su KUD ‘Tomislav’ Županja, KUD ‘Koledišće’ Jezera, FS ‘Degenija’ Gospić, FD ‘Kumpanija’ Vela Luka, KUD ‘Šokadija’ Strizivojna, KUD ‘Milan Begović’ Vrlika i FAHKD ‘Napredak’ Bugojno.

U centru Vinkovaca, ispred opjevane lampe širila se pjesma, ples i veselje slatkih malih izvođača uz zvukove tradicionalnih tambura a predivni Vrličani predstavili su se sa vrličkim kolom a nije izostalo ni žensko zabacivanje naših već uigranih članova.

Osvanula je predivna sunčana nedjelja i sve je spremno za veliki mimoh dječjih skupina. Ove godine u mimohodu je sudjelovalo 2500 vesele dječice. Mali Vrličani tijekom mimohoda izmamili su mnoge osmijehe, aplauze te divljenje prisutne publike ulicama Vinkovaca.

Osim Vinkovaca djeca su posjetila i Općinu Tompojevci gdje su bili smješteni. Nezaobilazan je bio odlazak u Vukovar gdje su članovi između ostalog posjetili i obnovljeni Vodotoranj te zapalili svijeću kraj spomenika žrtvama za slobodnu Hrvatsku.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh