tramax

Za Sinišu Zubca prikupljeno 17.130 kuna

Autor/ica
Objavljeno: 28 listopada, 2015

U nedjelju, 25. listopada u Pastoralnom centru Presvetog Srca Isusova u Košutama upriličena je humanitarna prodaja slika za pomoć u liječenju oboljelom mladiću iz Košuta Siniši Zubcu, koji boluje od rijetkog oblika leukemije.

Predsjednica Likovne udruge ‘Tilurium’ Trilj Ana Žuro izvijestila je kako su tijuekom ove humanitarne akcije rasprodane sve slike koje su donirale udruge ‘Emanuel Vidović’ Split, Moslovački štrk’ Popovača i ‘Tilurium’ Trilj. Za pomoć mladom Siniši prikupljeno je ukupno 17 tisuća i 130 kuna koje su uplaćene na njegov žiro-račun u HPB banci u Trilju.

‘Bilo je tu i rukotvorina koje su izradile časne sestre te razni predmeti, poklon male, ali vrijedne kreativne grupe iz Košuta. Planirali smo dežurati cijeli dan, ali je sve rasprodano za sat i pol vremena. Humanitarna akcija je popularizirana po župama Sv. Mihovil Trilj, Sv. Ante Turjaci, Sv. Jure Vojnić i Presveto Srce Isusovo Košute, pa se ovim putem zahvaljujemo mjesnim župnicima. Ali moramo pohvaliti i odličnu medijsku prezentaciju putem Hit radio Sinja, triljskog portala, sinjskog portala Ferate te FB stranice Župe Košute. Hvala nesebičnim ljudima koji su volontirali, hvala svima koji su donirali slike, hvala svima koji su kupnjom istih pomogli u plemenitoj nakani. Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su dolazili nakon što smo završili prodaju pa im obećavamo da ćemo nastojati pripremiti nešto i za njih. Posebno treba pohvaliti same Košućane koji su se odazvali mimo svih očekivanja i time pokazali senzibilitet kada su u pitanju bližnji u nevolji, svaka čast! Zahvaljujemo, naravno, i u ime obitelji Zubac’, kazala je predsjednica LU ‘Tilurium’ Trilj Ana Žuro.

fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh