Banner CORE HIT RADIO

Zabijelila Cetinska krajina, zbog jakog vjetra problemi na cestama i u isporuci struje

Autor/ica
Objavljeno: 21 siječnja, 2023
snijeg sinj

Rano jutros, oko 3 sata, počeo je padati snijeg u Cetinskoj krajini.

Prema riječima šefa zimske službe Županijskih cesta Split Petra Vuletića, na terenu su sve ekipe zimske službe, kojima čišćenje snijega ometa jak vjetar, no sve su ceste prohodne. Vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jak vjetar prouzrokovao je i probleme u isporuci električne energije, pa su tijekom noći, zbog kvara na dalekovodu, bez struje ostali potrošači na području nekoliko sinjskih naselja: Karakašica, Čitluk, Jasensko i Bajagić. Dežurna ekipa sinjskog pogona Elektrodalmacije je na terenu, a pozvane su i dodatne ekipe kako bi se kvar što prije otkrio i uklonio.

Zbog vjetra je samo za osobna vozila otvorena je dionica državne ceste DC1, Brza cesta Solin – Klis. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su da je za sav promet zbog vjetra zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, kao i dionica državne ceste DC1 Gračac-Knin.

Na autocesti A1 smjer Bisko-Ravča su proglašeni zimski uvjeti.

Iz PU SD savjetuju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na dodatni oprez i prilagođavanje vožnje uvjetima na cesti. Posebno upozoravamo vozače na autocesti A1 da prilagode vožnju uvjetima na cesti i poštuju istaknuta ograničenja, te vode računa o očekivanom nailasku na vozila intervencijskih službi.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje kako je zimska oprema obavezna u trenutku kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

Podsjećamo sve vozače da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh