REMAX

Završeni 11. Susreti planinara SDŽ

Autor/ica
Objavljeno: 2 prosinca, 2019
planinari

Protekli vikend u subotu, 30. studenoga na Dinari je održan 11. Susret planinara Splitsko-dalmatinske županije uz podršku Planinarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije, a u organizaciji planinarskog društva domaćina PD ‘Sveti Jakov’ Bitelić.

Nazočne je uz prigodni govor pozdravio v.d. predsjednik PS SDŽ Zvone Ajdučić, te je u kratkom izlaganju pohvalio entuzijazam organizatora i svih koji su radili da ovaj događaj bude uspješan.

planinari

Predsjednik PD Sveti Jakov Bitelić Dražen Buljan, zaželio je svim planinarima izletnicima dobrodošlicu i ugodan boravak u prirodi istaknuvši da je ovo ujedno i proslava 14 godina aktivnog rada Društva .

Podršku 11. susretu planinara dao je i načelnik Općine Hrvace Dinko Bošnjak.

Po burnom, maglovitom i hladnom vremenu okupilo se preko 400 sudionika iz 24 planinarska Društva.

za goste su bile organizirane dvije ture uz pratnju članova Stanice planinarskih vodiča Split:

Vrdovo-Mali-Veliki Maglaj i Vrdovo-Debelo Brdo.

planinari

Po povratku s tura u kapelici Sveti Jakov, don Dražen Balić, služio je svetu misu za planinare, a svojim pjevanjem misu su uveličali članovi PD Cincar iz Livna. Nezaobilazno planinarsko druženje, pjevanje, plesanje i dogovaranje novih izleta nakratko je prekinuo vrlo ukusan ručak koji je bio odličan.  Susret je završen nastupim grupe Bingo uz pohvale svih nazočnih gostiju.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh