Banner CORE HIT RADIO

Završeno peto izdanje Ljetne glazbene škole Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 25 srpnja, 2022
glazbena skola

U organizaciji Klastera Sinjska alka u Galeriji Sikirica u subotu je koncertom polaznika završen i drugi tjedan Ljetne glazbene škole. Na koncertu su nastupali učenici koji su se usavršavali na violini, violončelu, klaviru i solo pjevanju.

U ovom tjednu na seminarima je sudjelovalo više od 30 polaznika iz cijele Hrvatske, od čega više od 10 djece iz Sinja i okolice. U drugom tjednu su sudjelovali prof. Đorđe Stanetti; klavir, prof. Anđelko Krpan; violina, prof. Branimir Pustički; violončelo, prof. Adela Golac Rilović; solo pjevanje, a korepetitorica je bila prof. Jelena Vuković.

U prvom tjednu na seminarima flaute, klarineta, roga, saksofona, trombona, trube, tube i euphonija sudjelovalo je više od 100 polaznika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Profesori koji su predavali pojedine instrumentalne discipline u prvom tjednu bili su prof. Karolina Šantl Zupan; flauta, prof. Martina Bilić; flauta, prof. Bruno Philipp; klarinet, prof. Jože Kotar; klarinet, prof. Boštjan Lipovšek; rog, prof. Franci Lipovšek; rog, prof. Gordan Tudor; saksofon, prof. Marko Gerbus; saksofon, prof. Dušan Kranjc; trombon, prof. Dario Teskera; truba, prof. Mario Lončar; truba, prof. Josef Steinbock; tuba i prof. Nejc Merc; euphonij, a korepetitori su bili prof. Linda Mravunac Fabijanić, prof. Marina Matolić i prof. Ivan Batoš.

U ovogodišnjem izdanju škole u prvom tjednu je organiziran i orkestar pod vodstvom profesora Simona Perčiča, a koncert orkestra u dvorištu Alkarskih dvora je oduševio okupljenu publiku.

Tijekom dva tjedna škole održano je nekoliko koncerata, pa su na početku svakog tjedna nastupali profesori dok su polaznici nastupali petkom i subotom.

‘Iznimno smo zadovoljni odazivom i organizacijom ovogodišnjeg izdanja ljetne glazbene škole. Kroz dva tjedna u periodu od 11. do 23. srpnja imali smo više od 130 polaznika, a posebno nas veseli činjenica da je među njima bilo dosta djece iz Sinja i cetinskog kraja. Ovim putem se zahvaljujemo svim dionicima koji su pripomogli u realizaciji ljetne glazbene škole. Prije svega Gradu Sinju, Ministarstvu kulture i medija RH, Splitsko- dalmatinskoj županiji i Turističkoj zajednici Splitsko – dalmatinske županije na sufinanciranju ovog projekta. Zahvala Turističkoj zajednici grada Sinja i Kulturno umjetničkom središtu Sinj na pomoći u realizaciji škole. Zahvala GŠ Jakova Gotovca u Sinju, Viteškom alkarskom društvu, Gradskoj glazbi Sinj, Gimnaziji Dinka Šimunovića, Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju, Tehničkoj i industrijskoj školi Ruđera Boškovića u Sinju i hotelu Alkar na ustupljenim prostorima za održavanje seminara. Zahvala medijskom pokrovitelju Hit radiju i portalu Ferata. Zahvala svim profesorima, svim učenicima i njihovim roditeljima što su i ove godine sudjelovali u radu petog izdanja ljetne škole’, poručuju iz Klastera Sinjska alka.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh