Završila školska godina 2019./20.

Autor/ica
Objavljeno: 26 lipnja, 2020
P

Danas se spušta zastor na školsku 2019./20. godinu.

Za učenike i njihove roditelje, prosvjetne djelatnike ova školska godina bila je uistinu turbulentna. Dosta vremena nastavnici i profesori proveli su u štrajku. Nedugo nakon prestanka štrajka dogodila se epidemija koronavirusa, pa su učenici i nastavnici ponovno morali napustit školske klupe, a nastava se odvijala on line. Ipak, uz sve nedaće, ova školska godina privedena je kraju.

Veliki broj učenika danas se okupio kod svojih škola kako bi se još jednom podsjetili na školske dane, a posebno osmaši koji sada kreću u nove izazove, upisujući se u različite srednjoškolske smjerove.

Ove slike druženja vidjeli smo ispred OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’ u Sinju. Bilo je tu pjesme, veselja, razgovora i potpisivanja na prigodne majice.

P

Zanimalo nas je kako im je prošlo ovo školsko razdoblje i gdje se vide u daljnjoj budućnosti svoga školovanja. Evo što su kazali osmaši OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’:

Za oproštaj od osnovne škole svojim nastavnicima, a posebno onima koji su vodili njihove razrede, pripremili su ruže i bukete cvijeća. Puna dojmova bila je razrednica 8.a Tea Jadrijević Tomas:

Za uspomenu od ovog razdoblja života i druženja u školskim klupama ostat će ima već spomenuti potpisi na majicama sa zanimljivim sadržajima i porukama.

P

Podsjetimo kako će u sljedećoj nastavnoj godini učenici morati ‘odraditi’ najmanje 175 nastavnih dana, odnosno maturanti 160, propisano je to novim kalendarom školske godine za 2020./2021. Iduća nastavna godina počinje 7. rujna 2020. godine, a završava 18. lipnja 2021. godine, odnosno 25. svibnja 2021. godine za učenike završnih razreda srednje škole. Prvo polugodište traje od 7. rujna do 23. prosinca 2020. godine. Drugo polugodište traje od 11. siječnja do 18. lipnja 2021. godine, a za maturante do 25. svibnja 2021. godine. Novost u odnosu na prošlogodišnji kalendar je ta da osnivači više neće birati između više modela praznika, nego će isti vrijediti za sve škole. Tako će sljedeće godine svi učenici imati jesenski odmor, a zimski će se za sve škole održati u dva dijela.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh