Željko Žrvnar pobjednik Alkarskog padobranskog kupa, ekipno slavila hrvatska reprezentacija

Autor/ica
Objavljeno: 28 srpnja, 2019

Izvor: Aeroklub Sinj

Alkarski padobranski kup u organizaciji Aerokluba Sinj, održan je na aerodromu Sinj 27. i 28 . srpnja 2019. Ovogodišnje natjecanje padobranaca u skokovima na cilj održano je u svom 29. izdanju što ga svrstava u jedno od najstarijih padobranskih natjecanja u Hrvatskoj i u širem okruženju.

Nastupilo je 11 ekipa, odnosno 44 natjecatelja iz Hrvatske (reprezentacija RH, Aeroklub Osijek, Krila Kvarnera, Croatia Zagreb, Graviton Split, Specijalna policija RH, Aeroklub Sinj) te iz inozemstva (Prijedor, Banja Luka, Bihać iz BiH, Podgorica, Nikšić iz Crne Gore, HSV Red Bull iz Austrije, Bielsko Biala iz Poljske).

Ekipni pobjednik 29. Alkarskog padobranskog kupa je padobranska reprezentacija Republike Hrvatske u sastavu Goran Ratkajec, Hrvoje Sladetić, Nebojša Ilić i Željko Žrvnar dok je pojedinačni pobjednik – Slavodobitnik Alkarskog padobranskog kupa, postao Željko Žrvnar.

Aeroklub Sinj, koji je lani bio ekipni pobjednik, nastupio je sa svoje dvije ekipe koje su zauzele peto (Sinj 1 u sastavu Andrija Kovačević, Jurica Jagnjić, Zlatko Ugrin i Mario Grčić) i sedmo mjesto (Sinj 2 u sastavu Matko Vuković, Ante Grubišić Čabo, Nikola Bašić i Tino Milanović) a najbolje plasirani domaći padobranac bio je Ante Grubišić Čabo koji je zauzeo 12. mjesto.

Skokovi su izvedeni iz helikoptera MI-8 HRZ te djelom iz aviona Cessna 182 s visine od 1000 metara u izuzetno složenim meteo uvjetima u kojima su se, očekivano najbolje snašli članovi državne padobranske reprezentacije.

Kroz Alkarski padobranski kup provedena su i interna natjecanja za padobransku Baru i padobransku Čoju koje su “odnili” Nikola Bašić i Ante Grubišić Čabo dok se natjecanje za padobransku Alku nije završilo zbog meteo situacije te će se nastaviti idućeg vikenda.

Aeroklub Sinj zahvaljuje MORH-u i svim donatorima na pruženoj potpori koja je pridonijela da i ovogodišnji Alkarski padobranski kup bude organiziran, proveden i završen na dostojnoj razini.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh