tramax

Zlatni pir Ferdinanda i Ane Penić

Autor/ica
Objavljeno: 1 prosinca, 2019
penic

Slavljenici Ferdinand Penić i Ana r. Marović iz Sinja u subotu, 30. studenoga 2019. godine, u crkvi Gospe Sinjske proslavili su svoj zlatni jubilej svetom Misom i obredom blagoslova koje je predvodio fra Antonio Mravak, župni vikar.

Okruženi djecom, braćom, sestrama, kumovima i prijateljima slavljenici su zahvalili Bogu i Čudotvornoj Gospi Sinjskoj što su bili uz njih tijekom 50 godina zajedničkog života.

Sve je počelo 30. studenoga 1969. godine kada su Ferdinand Penić iz Bajagića i Ana Marović iz Čitluka sklopili sakrament svete ženidbe u župnoj Crkvi Sv. Nikole biskupa u Bajagiću. Bračnu privolu ‘u dobru i zlu, zdravlju i bolesti do kraja života’ izrekli su pred župnikom fra Jozom Smoljom. Nakon ženidbe život ih je doveo u Sinj, gdje i danas žive. Bog ih je obdario s dvoje djece – sinom Dujom i kćerkom Katarinom te troje unučadi Petrom, Ivanom i Antom.

Ana i Ferdinad istaknuli su kako su ih, pored obitelji, u dobru i zlu održala međusobna ljubav, vjera u Boga, nerazrješivost sakramenta ženidbe te rad.

penic
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh