mel

Značajne promjene u poretku Hit kvizaša

Autor/ica
Objavljeno: 28 veljače, 2024
HIT RADIO U SRIDU, Foto (detalj) Roko Pavlinušić

Danas smo imali jedno od najboljih izdanja kviza ‘Hit radio u sridu!’, otvoreno je osam od mogućih devet pitanja. Ponovno smo doživjeli smjenu na vrhu, a jedan kvizaš pokazao je da će u kombinacijama za ulazak u polufinale igrati itekako važnu ulogu.

Marinka iz Glavica otvorila je nadmetanje i ponovila svoj prošlotjedni učinak – 1 punat. Ispravno je zaključila da je Perućko jezero ime dobilo po rječici, a ne pećini. Za korak više trebalo je otkriti koji se dio ceremonijala na dan Alke kronološki najranije odvija – ađutantov pohod, sat povijesti, smotra alkara ili vojvodin prijem. Marinkin odgovor ‘vojvodin prijem’ bio je netočan, tražili smo ‘sat povijesti’.

U drugoj trci nastupio je Mate iz Brnaza, od kojeg s obzirom na činjenicu da je među natjecateljima koji već imaju pogođenu ‘sridu’, uvijek puno očekujemo. Brnažanac je opravdao očekivanja i s dva točna odgovora došao do 3 punta. Najprije je znao da likovnu koloniju na Ovrlji vodi kipar, a ne slikar, da bi na pitanje koje se naselje nalazi u blizini Čemernice točno odgovorio Prisoje, otklonivši preostale ponuđene Košute, Strizirep i Vinalić. Pitanje za nagradu – večeru za dvije osobe u vrijednosti od 50 eura u restoranu Pinjur – bilo je ‘s kojim je činom Davor Domazet Lošo 1991. napustio JNA?’. Odgovor ‘admiral’ bio je netočan, nagradu bi donio ‘kapetan fregate’.

Baš kao i prije sedam dana nadmetanje je završio Zoran iz Sinja. Za jedan punat je znao da je u Sinju aerodrom izgrađen prije hipodroma, a za još dva da Iva Ajduković u svojoj posljednjoj objavljenoj pjesmi prašta, a ne obećaje, vjeruje ili zaboravlja. Nagradu bi Zoranu donio točan odgovor na pitanje koji je Alkarov šuterski čudotvorac u kasno ljeto 1983. razarao sinjski koš, ali su tada njegovi Narančasti ipak izgubili kup susret.

Sinjanin se nije sjetio Milana Zečevića, ali to ga nije omelo da (opet) preuzme vodeću poziciju na ljestvici. Mate je najviše profitirao, evo ga trenutno među putnicima za polufinale:

HIT RADIO U SRIDU

U sljedećoj epizodi kviza Zoran će biti tek slušatelj jer ima tri nastupa u nizu, a Marinka budući da se natjecala u dvije emisije zaredom može biti aktivna samo u trećoj trci.

Bitka za naslov najboljeg znalca u pitanjima o Sinju i cetinskom kraju nastavit će se za tri tjedna, u srijedu 20. ožujka u 14 sati.

ferata@ferata.hr
0997370409