semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Županijsko natjecanje orača u Sinjskom polju

Autor/ica
Objavljeno: 11 srpnja, 2014

natjecanje_u_oranju06

U sinjskom polju na lokaciji Muša, 500 metara desno od mosta na Kerepu, sutra će se održati 6. Županijsko natjecanje u oranju.

Svoje umjeće orači će odmjeriti u kategorijama plug prometnjak i plug ravnjak. Prema najavama tajnika Udruge natjecatelja u oranju županije Splitsko-dalmatinske dipl. Ing. Zvonka Balte i ove godine očekuje se zanimljivo natjecanje.

‘Ovo je lijepi običaj koji će uskoro postati tradicija. Zanimljivo je što u Udruzi imamo sve više mladih, pa će ih ove godine biti barem petorica u natjecateljskom dijelu’, kazao je Zvonko Balta, ističući kako se na natjecanju očekuje 16 orača s područja županije.

Program počinje u 8,30 okupljanjem natjecatelja i pripremom traktora u parceli, koji su dan ranije ždrijebom određeni. Svečano otvaranje predviđeno je za 9 sati, a proglašenje pobjednika biti će oko 15 sati. Pobjednici ovog županijskog natjecanja predstavljat će Županiju na državnom prvenstvu orača Hrvatske koje će se održati u Požegi.

Organizator manifestacije je Udruga natjecatelja u oranju Splitsko-dalmatinske županije, suorganizator je Poljoprivredno savjetodavna služba, a pokrovitelji su Splitsko-dalmatinska županija, gradovi Sinj i Trilj.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh