tramax

Cetinska krajina: Dio škola i danas u štrajku!

Autor/ica
Objavljeno: 28 rujna, 2015

strajk250214

Nekoliko škola sa područja Cetinske krajine i s početkom ovog tjedna je u štrajku, dok ih većina organizira nastavu. Nastave nema u OŠ Ivana Mažuranića Han, OŠ Marka Marulića u Sinju, OŠ Dinka Šimunovića u Hrvacama, OŠ Fra Pavla Vučkovića i OŠ Stjepana Radića na Tijarici.

Od ukupnog broja škola sa područja Cetinske krajine (njih 15), u pet navedenih škola nema nastave, ali je organiziran prihvat djece i čuvanje kao i u svim ostalim školama. U OŠ Fra Pavla Vučkovića, prema riječima sindikalne povjerenice Vesne Čelik, roditelji su se solidalizirali sa štrajkašima pa se nijedno dijete nije ni pojavilo u školi.

Nastava je organizirana normalno i nema štrajka u Gimnaziji Dinka Šimunovića, Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, OŠ Kamešnica u Otoku, OŠ Ante Starčevića u Dicmu. Po nekoliko profesora i učitelja štrajka i u OŠ Milana Begovića u Vrlici, Tehničkoj školi Ruđera Boškovića, SSŠ Bana Josipa Jelačića, OŠ Ivana Lovrića, ali nastava se ipak organizira.

‘Mi ćemo pokušati normalno organizirati nastavu premda to ide otežano jer se djeca dobrim dijelom nisu odazvala i nisu došla u školu. Naglasio bih kako je došlo do određene neizvjesnosti i nesigurnosti jer, nažalost, ovaj protekli vikend nije iskorišten kako bi se ova situacija razjasnila i pregovori između vlade i sindikata sigurno su mogli bit u subotu ili nedjelju, ali nisu,’ kazao nam je Hrvoje Markulin, ravnatelj OŠ Ivana Lovrića i dodao kako nemogu izgubiti toliko nastavnih dana pa će organizirati nastavu u skladu s mogućnostima i okolnostima.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh