Marino Trans

Ragbijaši Sinja za povijest, Hrvatski kup napokon u vitrinama!

Autor/ica
Objavljeno: 30 ožujka, 2019

Foto: Jerko Blajić

Ragbijaši Sinja ispisali su povijest sinjskog sporta osvojivši Hrvatski kup pobjedom nad zagrebačkom Mladosti. Prvi je to nacionalni trofej koji je osvojio jedan sinjski klub, što ga čini posebnim…

Sinj – Mladost 29:19 (12:7)

Sinj – SC Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić
Gledatelja: 2000
Suci: Hrvoje Bartolić

Sinj: Žigo, S. Brčić, I. Jukić, Mastelić, Brčić-Šušak, Filipović-Grčić, Budimir, Tomić, Kovačić, Prološčić (5), B. Vučković (5), B. Vučemilo, Grčić (5), Klarić-Kukuz (5), Pavlović (9), D. Jukić, I. Brčić, Miloš, Labrović, Cvrlje, Penić, Svaguša.

Mladost: Biškić, Brečić, Stipić, Žunić, Buljac (5), Galić, Slaviček, Dumančić, Bunić, Jurišić (4), Fišić, Ivanović, Oxenham, Vlašić (10), Perlić, Sakić, Pišić, Balić, Dominka, Trkuh, Muhoberec, Buljanović.

Bila je to subota za pamćenje na SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić. Oko dvije tisuće gledatelja došlo je podržati ragbijaše Sinja na putu do osvajanja velikog i toliko iščekivanog trofeja.

U samom otvaranju, nakon prvog pokušaja Sinja, Mladost je preuzela inicijativu i konstantno vršila pritisak te u dva navrata nevjerojatno griješila u matnim situacijama.

Sinj se tada izvukao, imao je dosta sreće, ali onda je u 21. minuti krenula je brza akcija po lijevoj strani, Prološčić je razgrnuo tri igrača i u idealnom trenutku uposlio Boška Vučkovića koji postiže zgoditak za 5:0. Pretvaranje Pavlovića nije prošlo, vjetar je jednostavno bio prejak.

Mladost je i u narednim minutama nastavila s napadima i onda u 34. preokrenuli rezultat u svoju korist. Vlašić je postigao zgoditak, Jurišić pretvorio i tako doveo svoju momčad u vodstvo. Mora se reći zasluženo, jer u tim trenutcima bili su dominantniji u polju.

U posljednjoj minuti prvog dijela nova erupcija oduševljenja na tribinama. Nova brza akcija po lijevoj strani rezultirala je novim zgoditkom. Ovog puta je Vučković je potegnuo od centra, othrvao se napadima i dodao Grčiću koji je s dvojicom na leđima donio Sinju novu prednost, a koju je potom nadogradio i Pavlović pretvaranjem.

U drugom dijelu još jednom Pavlović je precizan iz kazne, za nova tri boda i prednost od 15:7, ali potom je uslijedio i odgovor Zagrepčana koji dolaze do novog zgoditka i pretvaranja za 15:14. Sinj se tad malo pregrupirao i potpuno preuzeo konce igre.

Desetak minuta prije kraja Klarić-Kukuz je probio posljednju liniju obrane Mladosti, donio Sinju novih pet poena, a nešto kasnije i Prološčić je učinio isto, dok je Pavlović bio precizan u pretvaranju, što je značilo da gostima više nema spasa.

Prekrasne scene na kraju, stotine ljudi jurnule su u teren nakon posljednjeg sučeva zvižduka, definitivno se ispatilo doći na do Trnovače i guštati u jednom povijesnom danu koji će obilježiti ovu generaciju.

Na kraju dodajmo i kako je u humanitarnoj akciji za Ivana Omrčena prikupljeno 14 tisuća kuna, što od strane gledatelja, što od samih ragbijaša, ali i Ragbi kluba Mladost.

Facebook
Na vrh