tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

U subotu na Kupresu drugo izdanje ‘Sinjske Ski Alke’

Autor/ica
Objavljeno: 20 siječnja, 2022
SKI ALKA KUPRES

Ski klub Sinj u suradnji sa županijskom udrugom DalSKI (udruženje ski klubova iz 4 dalmatinske županije) i domaćinom Adria Ski Kupres organizira 2. Sinjsku Ski Alku. Ski Alka će se održati u subotu 22. siječnja 2022. s početkom u 12 sati, na skijalištu ski centra Čajuša na Kupresu kod polazišta četverosjeda.

Pravo sudjelovanja u Ski Alki imaju samo dobri i uzoriti skijaši, isključivo članovi Ski kluba Sinj. Natjecanje po uzoru na pravu vitešku Sinjsku alku predvodi Ski Vojvoda, cijelu organizaciju prate i kontroliraju članovi Ski Časnog suda, a alkarsku povorku sastavljenu od 17 Ski Alkara predvodi Ski Alajčauš. Tu su i neizostavni Ski Barjaktari i Ski Ađutant. Vrijedni članovi Ski kluba Sinj osigurali su alkarsko skijalište, razglas, tradicionalnu sinjsko-alkarsku glazbu, ‘mačkule’ i sve ostalo što karakterizira pravu vitešku Alku.

Natjecanje će se održati u tri trke, uz mogućnost pripetavanja, a Ski Alkar koji prikupi najveći broj punata postat će Ski Slavodobitnik. Ski Vojvoda će mu na slavodobitničko koplje privezati Hrvatski plamenac i uputiti ga da ga časno pronese cijelim skijalištem, gradom Kupresom sve do ponosnog grada Sinja. Svečana Ski povorka spustit će se na čelu sa Ski Slavodobitnikom niz cijelu skijašku stazu, slaveći njegovu pobjedu, viteštvo i čojstvo.

Po drevnim sinjskim običajima svi sudionici Ski Alke, uzvanici, gosti i svi gledatelji koji se pridruže, bit će na Alkarskom skijalištu počašćeni tradicionalnim skijaškim ručkom, uz rujno vino, rakiju i čaj. Slavlje će trajati do dugo u noć.

Ski klub Sinj poziva sve svoje članove, simpatizere, goste i ostale putnike namjernike da dođu u Kupres na skijalište Čajuša kod hotela Adria Ski 22. siječnja 2022. i uveličaju ovo događanje.

SKI ALKA KUPRES

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh