mel

Vijećnici Mosta o radu Gradskog vijeća Grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 24 siječnja, 2023
vijece sinj most srpanj

Na 3 pitanja koja smo postavili svim političkim opcijama u sinjskom Gradskom vijeću, nakon SDP-ovog vijećnika Nikole Vučkovića i Kluba vijećnika HDZ-a u ime kojeg je odgovore poslao predsjednik Kluba Stipe Perić, odgovorili su nam i vijećnici Mosta.

U ime Kluba vijećnika Mosta odgovore nam je poslao predsjednik Kluba Frano Boko.

Kako ocjenjujete rad i funkcioniranje Gradskog vijeća Grada Sinja u 2022. godini?

– Gradsko vijeće ima ustaljenu i zakonom propisanu proceduru rada i djelokrug djelovanja sukladnu Pravilniku kojeg samog donosi. Sve naše sjednice odrađene su u skladu sa Zakonom. Klub Mosta je svojim radom, aktivnošću i angažmanom pokazao da su nam građani, njihovi problemi i načini njihovog rješavanja prioritet.

Zastupamo interese naših građana i jedino smo njima dužni polagati račune. Nismo marionete u rukama moćnika kojima je jedini cilj da destabilizira aktualnu vlast koja se svim silama trudi da naš grad izvuče iz bezdana u koji smo zapali s njihovim lošim provođenjem lokalnih politika. Mi sebe ne ocjenjujemo, mi radimo.

Možete li izdvojiti neke projekte Grada Sinja, iz djelokruga rada Gradskog vijeća, koji su obilježili 2022. godinu?

– Pokretanje realizacije projekta Aglomeracije
– Izgradnja i opremanje  vrtića Nikolino u Brnazama 4.500.000,00 kn
– Projektna dokumentacija i povlačenje EU sredstava za realizaciju dječjeg vrtića u Glavicama u vrijednosti od oko 8.005.407,00 kn (izgradnja i opremanje),
– Ulaganje u obnovu, rekonstrukciju i podizanje postojećih kapaciteta dječjih vrtića
– Kupanja Gradskog bazena Sinj u visini od oko 1.500.000,00 kn
– Projekt sanacije postojećeg nogometnog igrališta uz Gradski stadion NK Junak uz ugradnju umjetnog travnjaka: 3.606.144,10 kuna + dodatni radovi (ugradnja automatskog sustav zalijevanja)
– Projektiranje rasvjete glavnog nogometnog terena NK Junak: 86.250,00 kuna, vrijednost realizacije projekta 4.100.000,00 kn
– Preprojektiranje istočne tribine NK Junak u motel i sportsku dvoranu.
– Preuzimanje i održavanje sportskih terena i objekata
– Sanacija umjetnog travnjaka NK Glavice – ugovor: 289.981,25 kuna + dodatni radovi
– Rasvjeta na nogometnom terenu NK Glavice
– Uloženo u Veteranski centar: 6.227.000,00 kuna
– Sustav energetske učinkovitosti na objektima u vlasništvu Grada Sinja – fotonaponske elektrane: 1.587.752,27 kn
– Povećavanje sredstava za asfaltiranje i uređivanje nerazvrstanih cesta

Gore navedeni projekti su samo dio projketa koji su realizirani u 2022. godini.

– Osigurali smo radne bilježnice osnovnoškolcima, srednjoškolcima, a svi studenti imaju i stipendiju od 800 kuna, kao i besplatan prijevoz. Stipendiramo i učenike slabijeg imovinskog stanja, a roditeljima djece koja, zbog nemara prethodnih vlasti, nisu mogla biti upisana u vrtiće plaćamo pomoć od tisuću kuna mjesečno.
– Gradsko vijeće je na prijedlog Gradonačelnika donijelo niz demografskih mjera, a među njima i program „OSTANI TU“ koji će dugoročno poboljšati demografsku sliku našega grada
– Programi za poljoprivrednike i poduzetnike koji su naišli na velik interes naših sugrađana.

– Uredili smo igrališta, a gradimo i nova, podržavamo rad udruga u kulturi i sportu i donosimo nove vrijednosti. Sve ono što su prethodne gradske vlasti rušile ne brinući se za naše građane mi danas gradimo, a ono što nam je najvažnije vraćamo povjerenje Sinjana.

– Uloga kluba gradskih vijećanika MOSTa je vrlo jasna, usvajanje i predlaganje programa i projekata koji su važni za naše građane.

Pred ovim Gradskim vijećem su još dvije i pol godine mandata. Jeste li postavili ciljeve za to razdoblje?

– Što se tiče naših ciljeva, svaki dan postavljamo nove ciljeve kako bismo riješili što više problema koje muče naše građane. U prethodnoj godini smo jako puno energije uložili da grad Sinj izvučemo iz ponora u koji je tonuo i dovedemo u situaciju da krene funkcionirati.

Dugoročni ciljevi našega rada su realizacija započetih i uvođenje novih projekata (komunalnih, sportskih, poduzetničkih, socijalnih i drugih).

Izgradnja Aglomeracije kao kapitalnog projekta i realizacija svih započetih programa (kao što je npr. trajno rješavanje lokacije Galerije Sikirica, Gradske knjižnice, Glazbe škole, itd.) daju nam za pravo da kažemo kako ovaj grad ide naprijed.

Ukoliko se usuglase Ministarstvo i Županija Gradsko vijeće Grada Sinja će na svojim sljedećim sjednicama donijeti Prostorni plan i GUP što će biti zamašnjak većem i bržem gospodarskom razvoju Grada Sinja.

Napravit ćemo sve da Sinj bude uzor drugim gradovima, a ne ruglo koje smo dočekali prije godinu i pol dana.

ferata@ferata.hr
0997370409