mel

Volontiraj u Biomu

Autor/ica
Objavljeno: 28 studenoga, 2022
Untitled

Udruga Biom u Sinju poziva zainteresirane mlade između 18 i 30 godina koji su spremni sljedeće godine u sklopu projekta Europskih snaga solidarnosti podizati svijest o očuvanju prirode te pomagati u zaštiti ugroženih biljnih i životinjskih vrsta.

Biom je organizacija civilnog društva koja se bavi očuvanjem prirode, njezinim promicanjem i popularizacijom. Volontiranje u područnom uredu Bioma u Sinju pružat će prije svega potporu u osmišljavanju i provedbi edukacijskih aktivnost te u komunikaciji važnosti očuvanja prirode.

Trajanje volontiranja je od 16. siječnja 2023. do 15. rujna 2023. a odabrani volonter (1) će imati osiguran smještaj za vrijeme trajanja cjelokupnog angažmana; ne snosi troškove stanovanja i putovanja te će primati mjesečni džeparac i određeni novčani iznos za pokrivanje troškova hrane.

Volonter može biti iz bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj ili već živjeti u Sinju.

Glavno mjesto volontiranja Biomov je područni ured u Sinju. Rad područnog ureda Bioma usmjeren je na na lokalno djelovanje, zaštitu biološke raznolikosti područja i rad sa zajednicom kroz edukacije i druge aktivnosti, a volonter će pomagati u planiranju aktivnosti podizanja svijesti i poticati lokalnu zajednicu na uključivanje u zaštitu prirode.

Volontersko radno vrijeme je od ponedjeljka do petka (7 h dnevno), a ponekad i vikendom. Aktivnosti će biti obavljane ili iz ureda ili na terenu, što primarno obuhvaća okolicu Sinja. Ovisno o interesu, volonter će se moći uključivati i u druge aktivnosti na širem području Hrvatske, odnosno na Cresu i Učkoj te ponekad sudjelovati u radu Biomova zagrebačkog ureda.

Koje su volonterske zadaće?

  • Kreativan rad na osmišljavanju i izradi raznih edukacijskih sadržaja
  • Potpora u osmišljavanju i izradi komunikacijskih sadržaja za web stranicu i društvene mreže
  • Osmišljavanje i provedba radionica i raznih događanja za javnost
  • Pomoć u provedbi terenskih aktivnosti i pripremu zanimljivih izvještaja s terena za komunikacijske kanale
  • Sudjelovanje u svakodnevnim manjim uredskim i administrativnim poslovima

Zainteresirani kandidati na natječaj se prijavljuju u dva koraka:

1. Korak – ispuniti online prijavnicu s osnovnim podacima na ovom linku. Nakon popunjavanja na e-mail će stići PDF obrazac.

2. Korak – poslati životopis i ispunjeni prijavni obrazac u PDF-u na e-mail adresu volonteri@biom.hr

Rok za prijavu je do 8. prosinca 2022. u 23:59.
Svim kandidatima odabranima za razgovor za volontersku poziciju iz Udruge će se javiti najkasnije do 12. prosinca 2022. godine.

ferata@ferata.hr
0997370409