svabo

Završen projekt ’72 sata bez kompromisa’

Autor/ica
Objavljeno: 17 listopada, 2021
IMG

Od 14. do 17. listopada provodio se projekt  ’72 sata bez kompromisa’ – međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Na području Sinja u projektu je sudjelovalo 100 mladih volontera, čije su humanitarne akcije počele u petak ujutro.

Kako su nas izvijestili, volonteri su obišli Centar ‘Juraj Bonaći’, gdje su se družili s korisnicima Centra, zabavljali ih i pričali s njima.

‘Ostale akcije su krenule poslijepodne. Prvo smo razvozali volontere akcije u Hrvace da bojaju prostorije i na Brnašku glavicu gdje se postavljaju klupe i stol. Tada su krenuli bojati framaške prostorije u crkvi. Također je krenula i radionica za djecu. To popodne su volonteri nakupili puno namirnica u trgovinama, koje smo kasnije nosili u Crveni križ. Akcija u dječjem vrtiću Maslačak također se provodila punom parom, a naše volonterke bile su i u domu za starije i nemoćne’, kazali su iz medijskog tima sinjskog projekta 72 sata bez kompromisa.

Humanitarne aktivnosti nastavljene su u subotu, kada su volonteri nastavili s bojanjem framaških prostorija te prostora u Hrvacama.

‘Odradili su to kao pravi profesionalci. Kad smo kod bojanja, neki od naših volontera su ukrašavali dječji vrtić Maslačak, obojili su zidove vani i oslikali unutrašnjost vrtića i tako usrećili sve oko sebe. Tu je i kreativna radionica koja se održavala u prostorijama crkve, gdje su se naše cure trudile sve usrećiti. Na radionice je došao velik broj djece koja su slikala, ukrašavala, izrađivala i igrala društvene igre. Na Sinjskoj pijaci se 2 dana skuplja novac za liječenje male Kiare, gdje su ljudi velikog srca donirali koliko su mogli i tako pomogli da skupimo 10 tisuća kuna. Nakon naših akcija Crveni križ i Caritas su popunjeni zahvaljujući našim volonterima i ljudima dobre volje koji su donirali svakodnevne potrepštine. Također, tu su i naše cure koje su volontirale u domu za starije i nemoćne u Sinju. Družile su se sa starim ljudima kojima svakako treba toga i pomogle časnim sestrama sve što im je trebalo. Ne smijemo zaboraviti i akciju na Zelovu, gdje je naša najvrjednija ekipa pomagala okopavati vrt jedne gospođe. Bili su jako vrijedni, zabavljali su se, smijali, a najvažnije, pomagali. Gospođa ih je lijepo ugostila i zauzvrat napravila ručak. Ostalima su ručak i večeru spremali drugi volonteri, uz pomoć profesora kuharstva koji su to opušteno odradili i sve je na kraju ispalo super’, kažu vrijedni mladi Sinjani i Cetinjani.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh