Hrvace: Premijera predstave ‘Ustani bane’

Autor/ica
Objavljeno: 10 siječanj, 2019

Kulturno-umjetničko društvo ‘Peruća’ iz Hrvaca, dramska skupina ‘Odande donde’ sutra, 11. siječnja premijerno će izvesti predstavu ‘Ustani bane’, u režiji Ante Bošnjaka Bare.

Gostujući u programu Hit radija, režiser Ante Bošnjak Bare i glumac Ante Cvitković istaknuli su kako se predstava izvodi u dva čina. Prvi čin – 1990. godina donosi priču o jednoj obitelji u Dalmatinskoj zagori koja naizgled živi uobičajenim ritmom, ali je vidljivo da sa sobom nosi svu dramu hrvatskog naroda kroz euforiju stvaranja države. Kroz likove je vidljiva neizreciva ljubav prema Domovini i nadanja, ali i strahovi zbog događaja iz prošlosti. Drugi čin predstave smješten je u 2000. godinu. Na istom mjestu i s istim likovima, ali s odmakom od 10 godina promijenili su se osjećaji. Nastupilo je vrijeme preispitivanja koja sa sobom nose traumatične događaje i tragične posljedice.

U predstavi ‘Ustani bane’ glume Nena Marović, Ante Bošnjak Bare, Ante Cvitković, Maja Vukman, Stipe Božinović, Jelena Mušterić, Stipe Malovan, Ante Vrca i Ante Doljanin. Inspicijent je Katarina Vrca, dok je za ton i rasvjetu zadužen Josip Doljanin.

Predstava će biti izvedena u školskoj sportskoj dvorani u Hrvacama s početkom u 19 sati i 30 minuta. Ulaz je slobodan.

Print Friendly
Facebook
Na vrh