Premijera ‘Alkarske neviste’ Sinjskog pučkog kazališta

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoz, 2018
alkarska_nevista

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Gospe Sinjske’, Sinjsko pučko kazalište premijerno će u Alkarskim dvorima izvesti predstavu Alkarska nevista.

Alkarska nevista temeljena je na tekstu dugoselskog autora i pisca Igora Knižeka. Priča je to o obitelji, pripadnosti, ljubavi i Alci, smještena u povijesnu 1715. godinu.

Tekst je nastao 2016. godine u vrijeme Dana Alke i Velike Gospe, a opisuje snagu žene Cetinskog kraja koja radi sve da održi na okupu ono najvrijednije što ima – svoju obitelj. Iako su Knižekova djela i ranije uprizorena, Alkarska nevista po svojoj zahtijevnosti i značaju je djelo važno pažnje.

Tekst Alkarske neviste za potrebe predstave Sinjskom pučkom kazalištu dramaturški je doradila dramatičarka i dramaturginja Olja Lozica, dok adaptaciju teksta i režiju potpisuje Željko Viculin.

Riječ je o vrlo zahtjevnom projektu čiju realizaciju financijski podupiru Ministarstvo kulture, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Sinj, a potporu projektu dala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Alkarska nevista bit će izvedena u Alkarskim dvorima u Sinju, sutra, 11. kolovoza u 21,30 sati. Ulaz za posjetitelje je slobodan.

alkarska_nevista_plakat
Print Friendly
Facebook
Na vrh