Mali sinjski judaši gosti na Europskom prvenstvu u Zagrebu
Na Europskom judo prvenstvu u Zagrebu koje se održavalo proteklog vikenda sudjelovalo...
Iako je u sedmom satu današnjeg dana temperatura zraka u Sinju iznosila -2 stupnja, to nije poremetilo uobičaji ritual Sinjana petkom na Peškariji, Pijaci i drugim dijelovima grada.
Ovoga petka Peškarija je bila u dobrom izadnju, s bogatom ponudom, ali i potražnjom. Na bancima puno različitih, uglavnom ekoloških proizvoda vrijednih poljoprivrednika. Tako se moglo pronaći kvalitetne salate, krumpira, kupusa, graha, mrkve, petrusima, luka, sira, mandarina, jabuka i ostalog voća.
Petak je tradicionalno dan za ribu. Ovoga jutra u ponudi je bilo tridesetak kašeta morske ribe. Za svakog ponešto, od 20 do 70-ak kuna za kilogram. U ponudi je bilo mola, trlje, srdele, lignje, lista i ostalih morskih plodova. Oni koji su željeli ribljih specijaliteta domaćeg kraja, izbor je bio u pastrvi.
Osim hrane, na sinjskoj Peškariji i jutros smo se uvjerili u bogatu ponudu cvjetnih aranžmana.
Kako su jutarnji sati prepuštali dominaciju podnevnom vremenu, tako su se popunjavali i stolovi na sinjskoj Pijaci. Kava i ostali sadržaji uz ćakulu obvezni su ritual Sinjana na njihovoj popularnoj ‘špici’.
Dašak jutarnje atmosfere s Peškarije i Pijace donosimo u fotogaleriji…
Na Europskom judo prvenstvu u Zagrebu koje se održavalo proteklog vikenda sudjelovalo...