BANNER FERATA

Uspješno održana akcija besplatnog turističkog vođenja u Trilju i okolici

Autor/ica
Objavljeno: 13 siječnja, 2020
trilj upoznaj

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a u sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’, u nedjelju 12. siječnja 2020. godine uspješno je održana akcija besplatnog turističkog vođenja u gradu Trilju i okolici.

Akciju je pokrenula Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH). Turistička zajednica grada Trilja se, zajedno sa Muzejom triljskog kraja, također priključila akciji. U svim gradovima koji su se uključili u ovu akciju besplatni turistički obilasci uz pratnju stručnog vodstva počeli su u isto vrijeme – točno u 12 sati.

trilj upoznaj

U sklopu akcije sudionici su razgledali brojne kulturne znamenitosti uz pratnju ravnateljice Muzeja triljskog kraja Sanje Budić Leto. U obilazak triljskih prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine krenulo se iz Muzeja triljskog kraja odakle se, nakon razgledavanja muzejskog postava, krenulo prema rimskom legijskom logoru Tliuriju te crkvi Sv. Petra u naselju Gardun.

trilj upoznaj

Nakon obilaska Garduna sudionici su posjetili prirodne ljepote Graba te nezaobilaznih Grabskih mlinica, u pratnji Lane Grubišić.

trilj upoznaj

Iz TZ grada Trilja i Muzeja triljskog kraja zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji ove akcije, kao i svim sudionicima koji su pristigli iz raznih dijelova Splitsko-dalmatinske županije.

trilj upoznaj
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh