BANNER FERATA

Drugi padobranski Boogie na Piketu okupio 100-tinjak padobranaca iz Europe

Autor/ica
Objavljeno: 30 ožujka, 2016
padobranci_sinj

Foto: Eddy Meštrović / split.com.hr

Ovih dana uočena je znatna avionska i padobranska aktivnost iznad Piketa. Provjerili smo o čemu se točno radi.

Kako doznajemo, u tijeku je drugi po redu ‘Kroatien Boogie 2016.’ kojeg organizira njemačka škola padobranstva My SkyConcept, uz podršku padobranskog kluba Graviton Split i Grada Sinja.

Kao i prošle godine, i ove godine My SkyConcept došao je s zrakopolovom Pilatus PC-6 Turbo Porter koji će podizati padobrance na 4 i 5 km nadmorske visine iznad Sinja. U ovom događaju sudjeluje 100-tinjak padobranaca iz raznih dijelova Europe, većinom iz Njemačke, ali i iz Crne Gore, Rijeke, Zagreba…

Konkretno, radi se organiziranim padobranskim skokovima pod vodstvom Yvonne Hotschicke i Saše Manojlovića, para koji već dugi niz godina zajedno vrši obuku padobranaca, organizira tandem skokove i sve vezano za padobranstvo. Cilj ovog padobranskog događaja je većinom edukacija, ali svi zainteresirani su dobrodošli na Piket, kaže nam Saša.

‘Prilično sam zadovoljan ovogodišnjim Boogiem. Ove godine imamo veći broj ljudi nego prošle godine, a i sportski turisti zadržat će se kod nas duže nego lani. Grupa padobranaca od 70-ak stranih, njemačkih turista i 15-ak padobranaca iz Hrvatske i okolnih zemalja na našem sportskom aerodromu zadržat će se 15-ak dana’, kazao je sinjski dogradonačelnik Zlatko Ugrin.

Međunarodno padobransko Boogie društvo zadržat će se na Piketu do 5. travnja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh