BANNER FERATA

Križanac, Glavan i Đula u Udruzi nezavisnih gradonačelnika i načelnika

Autor/ica
Objavljeno: 28 veljače, 2018
krizanac_glavan_djula

Na hrvatskoj političkoj sceni rađa se nova platforma nezavisnih gradonačelnika i načelnika, kojoj su se pridružili gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i njen zamjenik Denis Glavan te načelnik Otoka Dušan Đula.

Novi politički projekt – Udrugu nezavisnih gradonačelnika i načelnika pokrenuo je Ivica Relković, politički analitičar te idejni začetnik i ideološko-politički strateg Mosta nezavisnih lista.

Prema pisanju Globusa, Udruga je osnovana radi koordinacije, razmjene iskustava, projektne suradnje među nezavisnim gradonačelnicima i načelnicima te zajedničkog organiziranog nastupa prema višim razinama vlasti.

Udruga okuplja više od 40 gradonačelnika i načelnika, od kojih su neki samo pridruženi članovi.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac kazala nam je kako NL dr. Jadrijavića nije formalni član Udruge.

‘Mi nismo članovi Udruge nezavisnih, ali želimo prenijeti jedno pozitivno iskustvo, jer je Nezavisna lista dr. Stipislava Jadrijevića na vlasti u Sinju treći mandat. Nezavisna lista dr. Jadrijevića je nositelj izvršne vlasti i naša iskustva govore da se na lokalnoj razini mogu postići rezultati, bez obzira što je naš politički nacionalni sustav naslonjen na postojanje političkih stranaka’, kazala je Križanac.

Ni načelnik Otoka Dušan Đula nije formalni član Udruge.

‘Političkom životu je dobro došla jedna takva incijativa, kada su nezavisne liste u pitanju. Mislim da su one nekakva budućnost našeg političkog života i ja sam za sada pridruženi član. Sljedeći i daljnji razgovori će odrediti smjer mog kretanja, uvjetno rečeno. U ovom trenutku još nisam spreman za jedan točan i specijalan odgovor’.

Između ostalih, u Udruzi su za sada i gradonačelnici Knina Marko Jelić, Novalje Anto Dabo, Omiša Ivo Tomasović te načelnici općina Primošten Stipe Petrina, Šestanovca Ivan Krželj i Muća Filip Stupalo.

Prema pisanju medija, Relković je odbacio ideju o organiziranom izlasku Udruge na parlamentarne izbore, iako članovi sami odlučuju hoće li u nekoj udruženoj formi ipak izaći na izbore, dok s druge strane neki članovi Udrugu nezavisnih vidi na nacionalnoj političkoj pozornici.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh