BANNER FERATA

Predstavljena knjiga ‘Stotka Junaka – Ljudi, je li to moguće?’

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpnja, 2016
junak_knjiga3

U Alkarskim dvorima sinoć se okupilo 100-tinjak bivših i sadašnjih igrača, članova Uprave, navijača te drugih građana Sinja koji su željeli nazočiti promociji knjige ‘Stotka Junaka – Ljudi, je li to moguće?’, autora novinara Maria Garbera.

Riječ je o prvoj knjizi NK Junak, u kojoj su objedinjene fotografije i priče tijekom 100 godina Junakovog djelovanja. Svečanosti promocije knjige o Junaku, u prigodi obilježavanja njegovog stotog rođendana, ispred Grada Sinja nazočili su gradonačelnica Kristina Križanac, dogradonačelnik Zlatko Ugrin i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Šabić.

Nakon što je čelistica Danijela Kos odsvirala Lijepu našu, svi nazočni minutom šutnje odali su počast gradonačelniku Ivici Glavanu koji je bio igrač, trener i predsjednik Junaka, a koji je preminuo prije točno godinu dana.

Pozdravljajući sve nazočne, moderator programa prof. Marko Duvnjak posebno je istaknuo bivše igrače, među njima najstarije koji su bili na ovoj promociji Branka Ezgetu i Gojka Kolaka.

Predsjednik Junaka prof. dr. sc. Stipislav Jadrijević zahvalio je svima koji neumorno rade na programu obilježavanja 100 godina Junaka, a o knjizi je kazao:

‘Ovo je veličanstvena knjiga, sažeta povijest Junaka u tristotinjak stranica, popraćena iznimno velikim brojem fotografija. Sve je odrađeno kako treba i bez ijedne zamjerke’, kazao je predsjednik Junaka Stipislav Jadrijević.

U ime HNS-a i predsjednika Davora Šukera pozdrave Junaku prenio je Ante Plazibat, obećavši punu potporu Junaku u daljnjem radu i razvoju.

U 100 godina djelovanja Junaka bilo je mnogo onih koji su imali čast biti predsjednici kluba, a jedan od njih je i Mladen Križanac, koji je tu dužnost obnašao u dva navrata. Okupljene u Alkarskim dvorima sinoć je podsjetio kako je važno da baza Junakovih igrača mora biti Sinj i cetinski kraj, jer se to kroz povijest pokazalo kao najbolje rješenje za uspjeh. Križanac se posebno osvrnuo na odličnu generaciju iz kraja 80-ih i plasman u Međurepubličku ligu te onu koja je uspješno igrala u Drugoj HNL.

Autor knjige Mario Garber naglasio je kako je ova knjiga dobar temelj za druge koji će se baviti pisanjem o velikoj povijesti Junaka, zahvalivši se svima koji su mu pomogli da u kratko vrijeme pripremi i napiše zanimljivu priču o sinjskom stogodišnjaku.

Nakon služenog dijela programa, upriličen je prigodni domjenak na kojem su se u svim razgovorima budila sjećanja na dobra stara Junakova vremena. Rato Levantin, Vojković, Runje, Jaćo Križević, Jozo Kalinić, Poparić, Talaja, Knezović, Božo Gusić, Jelinčić, Zorica i ostali, zajedno s legendarnim hajdukovcem Vilsonom Đonijem, sjećanjima su prelistali nešto stranica iz povijesti kluba, a sve su to sa strane pozorno slušali sadašnji prvotimci predvođeni kapetanom Ivanom Banićem.

‘Čast je biti kapetanom u godini kada klub slavi sto godina. Ljudi u Upravi i oni koji su pomagali u organizaciji ove proslave i izradi ove knjige zaista su odradili velik posao i hvala im na tome. Pozivam sve navijače, prijatelje kluba i sugrađane da nam se pridruže u ponedjeljak na velikoj fešti, kada igramo protiv Splita’, kazao nam je predvodnik sadašnje generacije sinjskih plavih Ivan Banić.

fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh